Αποτρίχωση

Με χαλάουα

Χαλάουα παρασκευάζουμε καθημερινά στο χώρο μας με την αυθεντική συνταγή από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου!
Η μέθοδος της αποτρίχωσης με χαλάουα είναι πρακτική και γρήγορη αφού εφαρμόζεται τόσο με μεγάλες επιφάνειες όπως μηροί, γάμπες, χέρια, πλάτη, όσο και σε μικρές επιφάνειες όπως μασχάλες, παρειές, άνω χείλος, κοιλιά. Η διάρκεια εφαρμογής είναι περίπου 30 λεπτά και τα αποτελέσματα διαρκούν 20-30 μέρες. Παρόλο που δεν είναι μόνιμη μέθοδος αποτρίχωσης, στα περισσότερα άτομα η χρόνια εφαρμογή εξασθενεί και αραιώνει την τριχοφυία.

Diode Laser

Η τεχνολογία του διοδικού laser βασίζεται στο φαινόμενο της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, η ενέργεια του laser απορροφάται, δηλαδή, αποκλειστικά από τον στόχο. Το διοδικό laser εκπέμπει στο 808nm, μήκος κύματος το οποίο απορροφάται από τη μελανίνη της ρίζας της τρίχας και όχι από τη μελανίνη της επιδερμίδας. Το φως διαπερνά την επιφάνεια και φτάνει στο βολβό της τρίχας όπου απορροφάται και μετατρέπεται σε θερμότητα. Η αύξηση της θερμοκρασίας προκαλεί τη μόνιμη καταστροφή της τρίχας. Το συγκεκριμένο μήκος κύματος είναι αρκετά μικρό, ώστε να απορροφάται από τη μελανίνη και ταυτόχρονα αρκετά μεγάλο ώστε να πηγαίνει σε μεγαλύτερο βάθος. Έχει αποδειχθεί ότι τα πλεονεκτήματα αυτού
του τύπου laser είναι τα εξής:
  • Μικρότερο αριθμό εφαρμογών, άρα ταχύτερα αποτελέσματα.
  • Λιγότερη αίσθηση ενόχλησης σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.
  • Γρήγορη εφαρμογή, αφού σε μεγάλες περιοχές του σώματος.
(όπως τα πόδια, χέρια ή πλάτη) αρκεί μόλις μισή με μία ώρα για να αποτριχωθεί η ολόκληρη η περιοχή με τη μέθοδο της σάρωσης. Ο αριθμός των εφαρμογών καθώς και το μεταξύ τους διάστημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το πάχος και το χρώμα της τρίχας, το χρώμα της επιδερμιδας, η περιοχή που θέλουμε να αποτριχώσουμε καθώς και τυχόν ορμονικά προβλήματα. Κρατάμε σαν πληροφορία ότι οι πολύ λεπτές ανοιχτόχρωμες τρίχες έχουν μεγαλύτερη αντοχή από τις σκουρόχρωμες και χοντρές τρίχες και ότι τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχουμε εφόσον η εφαρμογή γίνει όταν το μεγαλύτερο ποσοστών από τις τρίχες βρίσκεται στο αναγενές στάδιο ανάπτυξης.

Με ηλεκτρική αποτρίχωση

Ηλεκτρική αποτρίχωση (ή ριζική ή ηλεκροθερμόλυση ή ηλεκτρόλυση): πρόκειται για μια από τις πιο παλιές και αποτελεσματικές μεθόδους αποτρίχωσης. Εφαρμόζεται καλύτερα σε ευδιάκριτες εντοπισμένες τρίχες, π.χ. στο πηγούνι, το άνω χείλος, τις παρειές ή την κοιλιά και είναι η μοναδική αποτελεσματική μέθοδος εξάλειψης των τριχών που δεν έχουν μελανίνη, δηλαδή των άσπρων και των ξανθών. Η εφαρμογή της είναι επώδυνη, αλλά μπορεί να γίνει πιο υποφερτή, αν το άτομο χρησιμοποιήσει κάποια αναισθητική κρέμα με ξυλοκαΐνη, λίγα λεπτά πριν τη ριζική. Συντελεί στην εξαφάνιση της τριχοφυίας, μετά από συστηματική εφαρμογή της σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως θα συμβουλεύσει το άτομο η αισθητικός.